Nieuws

Featured

Uit eten in de buurt

We krijgen regelmatig de vraag of je in de buurt lekker kunt uit eten. De streek is sowieso dun bevolkt zowel van lokale inwoners als van toeristen en het is een beetje zoeken. En dat hebben we intussen gevonden.

Naast een leuk lokaal cafeetje in Rocquigny (6 km), vind je in de omgeving (3 tot 65 km) een aantal leuke en lekkere adresjes door ons of onze gasten bezocht.

Zie https://logislogny.com/activities/leuk-om-te-doen/lekker-om-te-doen/

Openbaar vervoer

Het vakantiehuis is enkel bereikbaar via de Fluo bus (enkel mits reservatie). Je kan ook met het openbaar vervoer je uitstappen doen. Het aantal mogelijkheden is beperkt (er passeert enkel 1 buslijn van Rocquigny (net voorbij Chaumont-Porcien) naar Rethel en omgekeerd. In Rethel kan je dan wel weer de trein/tgv of andere bussen nemen naar andere bestemmingen.

Rethel is de dichtsbijzijnde stad met groot warenhuizen, winkels en horeca.

Je vindt een interactieve rittenplanner via deze link (op de fluo-site).

De uurregeling van de bus kan je vinden via deze link.

Duwtje in de rug voor de Franse Ardennen VERLENGD TOT 31 DECEMBER 2022

Het Departement Ardennes ondersteunt de toeristische sector voor iedereen die als toerist verblijft in een hotel, gîte, chambre d’hôtes,… én een restaurant of toeristische attractie (betalend) bezocht heeft of online bij www.mescoursesenardennes.fr besteld heeft.

100 EUR financiële steun voor toeristen

”Accessible à tout le monde : aux Ardennais, aux touristes français et étrangers“
Voor verblijven tussen 31 MAART EN 31 DECEMBER 2021

Meer informatie vind je hier. Je kunt ook alles nalezen in het Nederlands op deze pdf.

Belangrijk: ze vragen een kopie van je verblijfsfactuur en de maaltijd of toeristische attractie, een RIB (identificatiedocument van je bankrekening, een in Frankrijk courant gebruikt document waar je even bij je bank moet voor gaan in België en Nederland). Je kunt dit allemaal bezorgen via het invullen van het online formulier.

Belangrijke COVID-19 info: waar moet je rekening mee houden in Frankrijk – update 20 juli 2020

Vanaf vandaag, 20 juli 2020 is het verplicht om een mondmasker te dragen in alle winkels en gesloten openbare ruimtes in Frankrijk. Zorg dat je voldoende voorraad (herbruikbare) maskers meehebt op je vakantie in Logny.

https://be.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/coronavirus-informatie-situatie-frankrijk

Restaurants

Strand, meren, waterrecreatie

zwembaden

musea en monumenten, dierentuinen

pretparken

bioscopen

theaters

individuele sporten

collectieve sportbeoefening

casino

discotheken en dancings

bron: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/vacances, geraadpleegd op 10/06/2020

Open

Open

Open

Open, mondkapje of -masker verplicht

Open, mondkapje of -masker verplicht

Open, vanaf 22 juni

Open, mondkapje of -masker verpicht

toegelaten

verboden

Open, mondkapje of -masker verplicht

gesloten

Corona-voorzieningen in ons vakantiehuis

We waren de Corona maatregelen al een beetje voor met ons vakantiehuis in Logny. Volledig #contactloos op vakantie in de #franseardennen op 40 km van de Belgische grens. Boeken via onze website, via een mailtje of een berichtje en wij zorgen ervoor dat je een heerlijke, rustgevende vakantie hebt.

Toegang verlenen gebeurt zonder fysiek contact. Zonder risico op besmetting (als je ook bij bezoek aan winkels, steden, toeristische attracties de #socialdistancing en #handenwassen in acht neemt).

De gîte en het vakantiehuis worden tussen iedere huurperiode vakkundig ontsmet en zijn voorzien van zeepdispensers en papieren handdoekenverdelers, zodat je in alle veiligheid je handen kunt wassen.

Zodra de grenzen weer open gaan, ben je weer welkom in ons vakantiehuis of -gîte.

2 jaarlijks Festival Mondial des Théatres de Marionnettes

Van 20 tot 29 september 2019 vindt het 20-ste Marionnettenfestival plaats in Charleville-Mézières. Het grootste festival van poppenspelers ter wereld. Verschillende podia, grote installaties, mini-voorstellingen in het prachtige decor van de binnenstad van Charleville-Mézières vlakbij de Belgische grens. Volgend jaar vindt een mini-festival plaats Weekend Marionnettes J-365 waarin het festival van 2021 wordt voorgesteld. Laat je alvast verleiden door het filmpje en waarom niet: reserveer nu al je verblijf in ons vakantiehuis in de laatste week van september 2021. De stad ligt op amper een half uur rijden van Logny!

Fête du Cheval de Trait Ardennais

Voor de liefhebbers van trekpaarden en van de Ardenner in het bijzonder. Jaarlijks eind augustus (dit jaar op 25 augustus) vond in de buurt van ons Vakantiehuis Logny-lès-Chaumont het 9de Fête du Cheval de Trait Ardennais plaats. Meer info op Les passionnés du cheval de trait Ardennais.
Voor de volgende editie in augustus 2020 kan je alvast een weekend boeken in ons vakantiehuis logislogny.com.

Ons Logny avontuur

Even kijken op 2dehands.be en daar stond het … een vakantiehuis in de Franse Ardennen. Waarom niet eens gaan kijken? En meteen verkocht.

Rob en Ellen hebben van de plek iets heel moois gemaakt en we konden niet anders dan een bod doen. 2 maanden later is alles bijna rond en zit ons hoofd vol dromen en plannen om van Logny onze plek te maken die we graag delen met iedereen die op zoek is naar een plek vol rust, echtheid en inspiratie, die wil wandelen, fietsen of gewoon er zijn, weg van alle drukte.