Het vakantiehuis ligt op MTB-circuit nr 50 van Rando-Crêtes. in het noorden sluit dit circuit aan op circuit nr 52 die tot Mainbressy gaat. Samen zo’n 45 km de streek verkennen via wandelwegen, boswegen, klimmetjes en afdalingen. De weg is goed uitgepijld en je vindt in ieder dorp wel een bord van Les Crêtes Pré-ardennaises met beschrijving en uitleg (ook in het Nederlands!). Een gedeelte van de MTB-routes gaat over de oude GR-routes (zie wandelingen).

Ben je in een groter gezelschap en heeft niet iedereen zin om te mountainbiken dan is de GR654 van Signy-l’Abbaye naar Wasigny een échte aanrader. Je laat je dan brengen naar het wandelbos van Signy-l’Abbaye en je fietst de GR af tot in Wasigny. Volg de typische bordjes van de GR (sint-jacobsschelp) of de roodwitte streepjes op palen. Geniet van de steeds wisselend omgeving: bosranden, pittoreske dorpjes, landwegen, oud sluiscomplex, de gerestaureerde dorpshal. Let wel, het kan best pittig zijn.

In Wasigny kan je dan de GR12 nemen richting Chaumont Porcien (de GR gaat over de kluisheuvel van de heilige Saint-Berthauld in Chaumont Porcien en komt uit op het centrum van Chaumont Porcien. Je kunt dan kiezen om de D2 te volgen tot in Logny, of de mountainbikeroute nr 50 te volgen tot aan het vakantiehuis.

Je hoeft niet echt over een mountainbike te beschikken (je vindt alvast 2 goeie 26″ mountainbikes bij het vakantiehuis). Een goede fiets met stevige banden zal zeker lukken als het niet teveel geregend heeft.

We hebben ook een vintage selfmade tandem met stevige banden en wielen (heeft nog de Schotse heuvels doorkruist in earlier days).