uitstap naar Reims

Iets verder weg, in zuidwestelijke richting, op iets minder dan een uur rijden, ligt Reims, de hoofdstad van de Champagnestreek met de vele champagne-huizen en kilometers lange caves om te bezoeken en te proeven. In Reims werden door de eeuwen heen de Franse koningen gekroond in de beroemde gotische kathedraal. Dit is ook de plaats waar Jeanne d’Arc met het Franse leger naartoe trok na de overwinning op de Engelsen. Van haar staat een mooi beeld in de kathedraal.

Meer inspiratie voor een uitstap naar Reims.

Uitstap Charlesville-Mézières

En Charleville-Mézières, de stad van de dichter Rimbaud en het beroemde Place Ducale. Dit plein uit 1606 is rondom in één stijl bebouwd: samen met het in dezelfde stijl opgetrokken Place des Vosges in Parijs is het een van de vroegste voorbeelden van moderne West-Europese stedenbouw.

Meer inspiratie om Charlesville-Mézières te ontdekken.

Tip: Iedere 2de vrijdag van de maand een Marché des Producteurs de Pays op de Place Ducale van 15-19 en iedere 3de vrijdag van de maand op de Place de l’Hotel de Ville van 10-19.

Kastelen in de Ardennen

Er staan mooie kastelen in de buurt. Jammer genoeg niet allemaal open om te bezoeken, maar zeker de moeite waard om op je verkenningstochten met de auto of de fiets de omweg te maken:

Kasteel van Doumely in Doumely-Begny (zo’n 15 minuten rijden) – meer info

Le Chateau de Wasigny en de hallen op het dorpsplein van Wasigny (zo’n 15 minuten rijden) – meer info

Chateau de Mesmont in Mesmont (zo’n 20 minuten rijden) – meer info.