Lekker om te doen

La Table Saint-Berthauld in Chaumont Porcien. Dit restaurant is sinds een paar jaar gevestigd in het oudste gebouw van Chaumont-Porcien (het ‘hoofddorp’) op 3 km van LogisLogny. Een typisch Franse keuken. Enkel op reservatie. Meer info.

La Table de Maya in Aubenton. Franse keuken, leuk kader. Dit restaurant is 40 km van LogisLogny en ligt in een leuk dorpje. Meer info.

Auberge de l’Abbaye in Signy-l’Abbaye (ongeveer 25 km). Te combineren met een wandeling in de bossen in de buurt. Meer info.

Vegetarisch eten:

In Rethel (25 km) restaurant Le Moderne geweest. Zeker de moeite waard. Wat formele/beetje chique uitstraling binnen in het restaurant, goed eten met 1 vegetarisch voorgerecht en 1 vegetarisch hoofdgerecht. Meer info.

In Reims kwamen we per toeval langs een heel leuk restaurantje genaamd Chèvre et Menthe waar we gegeten hebben. Informeel en klein restaurant met veel Vega keuze. Buiten het centrum dichtbij champagne huis Taittinger. Meer info.

Ook in Sign-l’Abbaye bij Auberge l’Abbaye (zie hierboven) hebben ze een heel betaalbaar goed vegetarisch menu.

In Rozoy sur Serre (15 km) vind je hotel restaurant Entre Nous waar ze ook vegetarisch koken, liefst op reservering. Meer info.

Proeven bij de boeren

Bezoek de producenten van verse streekproducten, zoals cider, honing, saffraan en (wat verderop) Champagne.