Water en zwemmen

In de zomer kan het warm zijn in Logny. En helaas is de beek in de tuin dan ook bijna droog en zal zeker niet voor verfrissing zorgen.

Vandaar dat we hier een paar ideeën voor verfrissende activiteiten willen geven:

Fietsen en mountainbiken

Het vakantiehuis ligt op MTB-circuit nr 50 van Rando-Crêtes. in het noorden sluit dit circuit aan op circuit nr 52 die tot Mainbressy gaat. Samen zo’n 45 km de streek verkennen via wandelwegen, boswegen, klimmetjes en afdalingen. De weg is goed uitgepijld en je vindt in ieder dorp wel een bord van Les Crêtes Pré-ardennaises met beschrijving en uitleg (ook in het Nederlands!). Een gedeelte van de MTB-routes gaat over de oude GR-routes (zie wandelingen).

Ben je in een groter gezelschap en heeft niet iedereen zin om te mountainbiken dan is de GR654 van Signy-l’Abbaye naar Wasigny een échte aanrader. Je laat je dan brengen naar het wandelbos van Signy-l’Abbaye en je fietst de GR af tot in Wasigny. Volg de typische bordjes van de GR (sint-jacobsschelp) of de roodwitte streepjes op palen. Geniet van de steeds wisselend omgeving: bosranden, pittoreske dorpjes, landwegen, oud sluiscomplex, de gerestaureerde dorpshal. Let wel, het kan best pittig zijn.

Read More

Wandelingen

In het woonhuis en de gîte vind je een map met wandelingen in de buurt. We plannen om die allemaal beschikbaar te maken via wikiloc, zodat je die gewoon kunt downloaden op je smartphone.

Les Crêtes Pré-Ardennaises (soort intercommunale van de streek) heeft een website gemaakt met wandelingen, fietstochten en mountainbiketrails in de streek. Je kunt de wegbeschrijvingen downloaden op hun site: Rando-Crêtes.

Op Visorando vind je een 20-tal wandelingen in de buurt van Chaumont-Porcien. Je kunt die zowel downloaden als pdf als opladen in de visorando-app.

Voor de ‘grote wandelaars’: de GR122 (van Zeeland naar de Franse Ardennen) passeert op een paar kilometer van het vakantiehuis, net als de GR654. Ze kruisen beiden de Via Francigena (de oude weg van Canterbury naar Rome) en leiden de wandelaar naar Santiago de Compostela. De GR-routes zijn ook perfect te doen met mountainbike.