Op donderdag is de wekelijkse markt in Rethel.

Op zondag is er een mini-markt tegenover de bakker in Chaumont-Porcien.

Op zaterdag was er om de 14 dagen een kleine markt op het marktpleintje van Séraincourt (volgende dorpje richting Rethel en Rozoy-sur-Serre. Amper 3 km langs de D2 die voor onze deur passeert. Je vond er groenten en fruit, kaas, honing en speciale aanbiedingen. Je kunt checken wanneer en wat er op de markt te krijgen is via deze link (facebook), sinds najaar 2023 gaat het marktje niet meer door.

In Launois-sur-Vence is er elke 2de zondag van de maand een brocante-markt in La Poste aux Chevaux. De plek alleen is al de moeite om te bezoeken: http://www.posteauxchevaux.com.

Meer informatie over lokale markten vind je hier.

Liefhebbers van brocantemarkten en vide greniers, checken best vooraf op https://www.info-brocantes.com/dep-ardennes.html en op brocabrac.fr

Op weg naar Laon kan je gaan snuisteren in Le Grenier Picard. We hebben ons bezoek aan de brocante gecombineerd met een lunch bij Le Grill Picard.

Bienvenue à la Ferme: in een straal van 25km vind je rond Logny boerderijen die een hoevewinkel uitbaten. Honing (vlakbij, ook met bezoek aan de kasten en verwerking van de honing), kalkoenvlees, frambozen, aardbeien en groenten allerhande, … adressen vind je hier.

Fan van cider? (*) cider werd vroeger hier overal gekweekt (appels) en gemaakt. Als je door het dorp wandelt, vind je overal wel nog oude boomgaarden. Van de vele cidreries is er nog 1 over in de buurt: De Cidrerie van Lalobbe: les Bulles Ardennaises. Het bezoeken waard.

Charleville-Mézières: Iedere 2de vrijdag van de maand een Marché des Producteurs de Pays op de Place Ducale van 15-19 en iedere 3de vrijdag van de maand op de Place de l’Hotel de Ville van 10-19.