Vakantiehuis in Logny-lès-Chaumont (2-6 personen)

Authentiek …

Wij kozen bewust voor spullen met een verleden om ons huis in te richten.  We vonden echte schatten op brocantes, en in tweedehandswinkels. Ook onze vrienden hielpen mee met het verzamelen van leuke, authentieke spulletjes.

Comfort …

Het woonhuis bestaat uit een woonkamer met  comfortabele zetels, veel boeken en gezelschapspelletjes. Er is een houtkachel aanwezig, en de ruimte is heel licht door de grote ramen.
In de leefkeuken is alles aanwezig om lekker te kokerellen : vier-pits gasvuur, koelkast, oven, vaatwasser, koffiezet en uiteraard alle potjes en pannetjes om gezellig te tafelen. Wie geen zin heeft in koken, kan terecht bij de traiteur of de brasserie in het naburig dorp (Chaumont-Porcien) waar je heerlijke gerechten kan gaan ophalen. De leefkeuken wordt verwarmd door een houtkachel.
In de gang vind je het toilet en op het einde van de gang is er een slaapkamer met 2 1 persoons-boxspring-bedden, lavabo en douche.
Het ‘kleine huisje’ (waarschijnlijk het oudste deel van het huis) herbergt een 2de badkamer (lavabo, douche en toilet) en een 2de slaapkamer , waar 3 afzonderlijke bedden (2 éénpersoons-boxspring-bedden en een comfortabel stapelbed staan). Ook in deze ruimte is een houtkachel (pelletkachel) aanwezig.

aantal personen …

Er kunnen twee tot zes personen overnachten in het huis. In een bijgebouw in tuin kan je bij haalbaar weer half in open lucht overnachten (voor avonturiers )
Voor grotere gezelschappen bestaat de mogelijkheid om de gîte bij te huren (4 personen).
Wij plannen ook nog de bouw van slaapkamers op de zolder, waardoor er nog voor 8 personen extra  plaats gecreëerd zal worden.
Er kan ook, in overleg, een een eigen tentje opgezet worden in de tuin.

De hond is heel welkom, behalve in de slaapkamers en de badkamers.

om te ontspannen of te werken …

Het huis is behalve voor vakantie, vrije tijd en ontspanning ook zeer geschikt om in alle rust te werken, te schrijven, te ontwerpen of te musiceren.  Er zijn geen buren om overlast te bezorgen, en  de plek is gewoon prachtig om inspiratie op te doen. Als je Logny wilt gebruiken om te creëren (schrijven, ontwerpen, musiceren, schilderen, …), laat het ons weten. We hebben speciale voorwaarden voor creatieve werkers.
’s Avonds kan er rond het kampvuur verder gemusiceerd of gediscussieerd worden…

We waren van bij de eerste ontmoeting zot van deze plek en dat willen we graag delen. Ieder jaar proberen we een deel verder uit te bouwen en te verbeteren.

Gite in Logny-lès-Chaumont (2-4 personen)

De gîte bestaat uit een woonkamer met open keuken en een afgescheiden sanitairgedeelte met douche, wc en wastafel. Een wenteltrap in de hoek van de woonkamer geeft toegang tot een entresol waar zich het slaapgedeelte bevindt.

De ruimte heeft aan drie zijden ramen, die allemaal uitkijken op de tuin en de heuvels verderop in de vallei. De gîte is bereikbaar via een trap vanuit de tuin. Een rustieke houtkachel zorgt voor de verwarming.

Er kunnen twee tot vier personen overnachten.

De gîte is behalve voor vakantie, vrije tijd en ontspanning ook zeer geschikt om in alle rust te werken, schrijven, ontwerpen of musiceren. Er staat een piano, geen buren om overlast te bezorgen, en gewoon een prachtige plek om inspiratie op te doen. Verder is er WiFi.   ’s Avonds kan er een kampvuur gemaakt worden.