Vakantiehuis in Logny-lès-Chaumont (2-6 personen)

Wij kozen bewust voor spullen met een verleden om ons huis in te richten.  We vonden echte schatten op brocantes, en in tweedehandswinkels. Ook onze vrienden hielpen mee met het verzamelen van leuke, authentieke spulletjes.

Het woonhuis bestaat uit een woonkamer met  comfortabele zetels, veel boeken en gezelschapspelletjes. Er is een houtkachel aanwezig, en de ruimte is heel licht door de grote ramen.
In de keuken is alles aanwezig om lekker te kokerellen : vier-pits gasvuur, koelkast, oven, vaatwasser, koffiezet en uiteraard alle potjes en pannetjes om gezellig te tafelen. Wie geen zin heeft in koken, kan terecht bij de traiteur in een naburig dorp waar je heerlijke gerechten kan gaan ophalen. Ook de keuken wordt verwarmd door een houtkachel.
In de gang vind je het toilet en op het einde van de gang is er een slaapkamer met een dubbel bed, lavabo en douche.
Het ‘kleine huisje’ (waarschijnlijk het oudste deel van het huis) herbergt de badkamer (lavabo, douche en toilet) en een 2de slaapkamer , waar 3 afzonderlijke bedden (1 tweepersoons- en 2 éénpersoonsbedden staan). Ook in deze ruimte is een houtkachel (pelletkachel) aanwezig.

Er kunnen twee tot zes personen overnachten in het huis. En in een bijgebouw is een tweede slaapkamer voor avonturiers  half in open lucht.
Voor grotere gezelschappen bestaat de mogelijkheid om de gîte bij te huren (4 personen).
Wij plannen ook nog de bouw van slaapkamers op de zolder, waardoor er nog voor 12 personen extra  plaats gecreëerd zal worden.
Er kan ook, in overleg, een een eigen tentje opgezet worden in de tuin.

De hond is heel welkom, behalve in de slaapkamers en de badkamers.

Het huis is behalve voor vakantie, vrije tijd en ontspanning ook zeer geschikt om in alle rust te werken, te schrijven, te ontwerpen of te musiceren.  Er zijn geen buren om overlast te bezorgen, en  de plek is gewoon prachtig om inspiratie op te doen. Als je Logny wilt gebruiken om te creëren (schrijven, ontwerpen, musiceren, schilderen, …), laat het ons weten. We hebben speciale voorwaarden voor creatieve werkers.
’s Avonds kan er rond het kampvuur verder gemusiceerd of gediscussieerd worden…

We hebben deze plek op aarde altijd opgevat om te delen met anderen. Daarom maken we het steeds mooier!

 

Gite in Logny-lès-Chaumont (2-4 personen)

De gîte bestaat uit een woonkamer met open keuken en een afgescheiden sanitairgedeelte met douche, wc en wastafel. Een wenteltrap in de hoek van de woonkamer geeft toegang tot een entresol waar zich het slaapgedeelte bevindt.

De ruimte heeft aan drie zijden ramen, die allemaal uitkijken op de tuin en de heuvels verderop in de vallei. De gîte is bereikbaar via een trap vanuit de tuin. Een rustieke houtkachel zorgt voor de verwarming.

Er kunnen twee tot vier personen overnachten. Daarnaast zijn er twee slaapplaatsen in een caravan op het erf (zie extras)

De gîte is behalve voor vakantie, vrije tijd en ontspanning ook zeer geschikt om in alle rust te werken, schrijven, ontwerpen of musiceren. Er staat een piano (ook gitaarversterkers e.d. beschikbaar), geen buren om overlast te bezorgen, en gewoon een prachtige plek om inspiratie op te doen. Verder is er gebruik van WiFi.   ’s Avonds kan er een kampvuur gemaakt worden.